The Doll (2017) WEBDL 720P PFT RELEASE – Indonesia Horror Movie!

 The Doll Indonesia (2017)

Trailer : Youtube

Genre : Drama

Tarikh Tayangan : 10 November 2016

Pengarah : Rocky Soraya

Pelakon :  Shandy Aulia, Denny Sumargo, Sara Wijayanto, Demian Aditya

Sinopsis : Pasangan suami isteri Daniel dan Anya berpindah ke sebuah rumah di Bandung untuk menjalani kehidupan baru mereka. Ketika Daniel sedang membersihkan kawasan tempatnya bekerja, dia telah terjumpa dengan patung di atas pokok dan telah mengambilnya untuk dibawa pulang dan diletakkan di rumah mereka. Bagaimanapun satu hari jiran mereka Niken terkejut melihat patung tersebut yang bernama Chawiah – bermaksud jahat. Ia merupakan patung milik seorang kanak-kanak bernama Uci yang mati bersama keluarganya yang dibunuh dengan kejam. Sejak dari itu, kedua-dua pasangan ini mula berdepan dengan pelbagai kejadian aneh termasuk patung bergerak sendiri

WATCH

ONLINE/TONTON ONLINE
SERVER 1

DOWNLOAD SINI
720P Usercloud Uptobox ClickNUpload

30 COMMENTS

    • senanglah nak download …ko tu yang pemalas…ni mesti x belajar betul2 kt sekolah nampak sangat pemalas…sila gi ke zaman gua…

  1. korang ni brim da dpt semua nakkk disuap…
    download sahaja laa kan free tiada gst dikenakan..

    jgn lupa undi saya

  2. Cerita menarik… Mudah je nak download… Walaupun aku pakai p1 jer, tapi banyak juga dah movie dapat download…

  3. Ni Aku Bagi Tips Nak Download..

    1 – Bukak Site PM ni a.k.a Pencuri Movie mcm biase..
    2 – Kecikkan browser (xyah komen ejaan salah ke ape ke lantak aku nak tulis mcm mane la)
    3 – Sebelum Korang Click Link Download , Korang klik tempat kosong mane2 kat site ni tuk kuokan popup ads..
    4 – Close aje ads-ads pelik yg kuo tu..
    5 – klu click2 dah clear xder kuo ads, korang click kat tengah2 mouse, bukan kiri dan kanan, tapi tengah2 yang mcm tayar basikal tu.. :P.. (click bukan skroll) <klu x paham xtau la aku..
    6 – Fungsi Click tengah mouse ni dia akan open in new tab..
    7 – bile dah click tengah tuh.. tunggu and skip ajelah ads yg kuo tu..
    8 – finally akan kuo link original.. so click download aje.. ape susah.. ? susah ke?

  4. ADMIN boleh tolong reuploadkan movie nieh x?? sbb link dia corrupted la admin…
    TOLONG YEA ADMIN REUPLOADKAN MOVIE NIEH!!

LEAVE A REPLY